Smartdrop website
Smartdrop gidsen

Wij mochten de website van Smartdrop ontwerpen, waarbij we een duidelijke structuur hebben aangebracht om zowel consumenten als handelaars te bedienen. De website bestaat uit twee hoofdluiken. Het eerste luik is gericht op consumenten die meer willen weten over wat Smartdrop precies inhoudt en hoe het werkt. Hier kunnen bezoekers ontdekken hoe het systeem bijdraagt aan duurzamere leveringen. Het andere luik richt zich op handelaars die interesse hebben om deel te nemen aan het Smartdrop-initiatief. We geven informatie over de voordelen van deelname en hoe bedrijven zich kunnen aansluiten. Het is vermeldenswaard dat al enkele grote spelers, zoals Ava, Decathlon en Vanden Borre zich bij dit initiatief hebben aangesloten. Een leuk weetje: Smartdrop kreeg ook aandacht op televisie, zoals in een aflevering van 'Factcheckers' over online shoppen.

En we hebben niet alleen de website gecreëerd, maar ook een gedetailleerd visueel kompas, oftewel het huisstijlhandboek, ontwikkeld. Dit handboek is onze go-to voor alles wat met het uiterlijk van Smartdrop te maken heeft. Hierin vind je de ins en outs van kleurenschema's, typografie, en het design van communicatiematerialen zoals flyers, brieven, en banners. Dit handboek zorgt ervoor dat elke uiting van Smartdrop dezelfde frisse en professionele uitstraling heeft, waardoor het merk altijd herkenbaar is.

Daarnaast hebben we een handelaarsgids samengesteld, een handige toolkit voor bedrijven om hun deelname aan het Smartdrop-initiatief visueel weer te geven. Deze gids biedt een stapsgewijze handleiding om het Smartdrop-label probleemloos aan hun webshop toe te voegen.

Visuele ondersteuning

Om de boodschap van Smartdrop kracht bij te zetten, hebben we verschillende visuele ondersteuningsmaterialen ontworpen. Denk aan opvallende beachflags die tijdens evenementen en beurzen de aandacht trekken en het merk zichtbaar maken. Deze visuele elementen zorgen ervoor dat Smartdrop altijd in het oog springt.

Daarnaast hebben we een reeks korte animatiefilmpjes gecreëerd. Deze video's bieden op een toegankelijke en boeiende manier inzicht in wat Smartdrop is en hoe het werkt. Ze zijn speciaal ontworpen om zowel consumenten als handelaars te informeren over de voordelen van het systeem, en doen dit op een speelse en verhelderende manier.

Met deze diverse visuele uitingen, van praktische beachflags tot verhalende animaties, zorgen we ervoor dat Smartdrop op een frisse en consistente manier wordt gepresenteerd. Dit ondersteunende materiaal helpt het publiek niet alleen te informeren, maar ook te enthousiasmeren om mee te doen aan een duurzamere toekomst.

Smartdrop beachflags